2:23 AM

Assalamualaikum.....


Berhabuk blog ni... lamanyaaa xon kat sini pasal shaklee 

sekarang sibuk benda lain 

anak pun dah 2 xsempat nak on kat blog 

pape pun tq sapa yang sudi baca blog kita nie.. 

sapa2 nak follow kita kat fb atau ig boleh taip jer "yaya liyana muhamed" 

salam pekenalan dari kita...  






Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.
Read More »

11:09 PM

Set Kurus SHAKLEE


Salam semua....

Dah lama rasanya saya tak buat entri pasal Set Kurus SHAKLEE kan...

Set Kurus SHAKLEE terdiri dari 3 perkara :-

1) Detoks - Alfalfa/Herb Lax
2) Pecahkan Lemak - Lecithin
3) Bina otot & Tingkatkan Metabolisme - Cinch

Gambar Set Kurus SHAKLEE seperti di bawah :- 





Bagaimana Set Kurus SHAKLEE membantu TURUNKAN BERAT BADAN ?

HERB-LAX
~ Membantu proses detoksifikasi
~ Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.


ALFALFA
~ Membersihkan usus, darah dan hati
~ Membantu proses detoksifikasi

LECITHIN
~ Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). 
~ Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. 
~ Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL). 
~ Membantu kawal paras triglycerides. 
~ Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. 
~ Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol. 

CINCH SHAKE
~ minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.
~ diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.
~ leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.


Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting.

Mengapa?
Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. 


Set Kurus SHAKLEE BERKESAN

Yer...Set Kurus SHAKLEE berkesan kerana ramai yang telah mencuba dan berjaya turunkan berat badan.
 

Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.
Read More »

2:33 AM

SET COMBO SHAKLEE

Assalammualaikum 

ENERGIZING SOY PROTEIN - ESP

Korang tau x yang gabungan ESP dengan supplement lain mampu memberikan bonus yg terbaik utk kesihatan korang? tau tak? haa meh nak cerita ..

Apakah Energizing Soy Protein? 

Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Tahu kan, asas tubuh kita adalah sel. Dari sel ini akan membentuk organ, dan akhirnya membentuk sistem tubuh kita.

Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar.

Selain soya, protein boleh diperolehi daripada daging, ikan dan telur.

Apakah Beza ESP (singkatan bagi Energizing Soy Protein) dengan sumber protein lain?

Sumber protein lain mempunyai banyak side effect jika diambil dalam kuantiti yang banyak.Contohnya, daging jika diambil dengan kuantiti banyak akan berpotensi menaikkan kolestrol dalam badan kerana kandungan lemaknya. Ikan mengandungi merkuri terutama ikan dari jenis yang besar. Telur juga mengandungi kolesterol yang tinggi jika diambil dengan banyak.

Apa beza ESP dengan minuman soya jenis lain?

Protein adalah zat yang tidak tahan panas, kepanasan akan merosakkan elemen protein. Kebanyakan air soya di pasaran, meskipun yang dibuat sendiri akan melalui proses dimana soya2 ini dimasak dalam suhu tinggi dan ini akan merosakkan kandungan protein di dalamnya.

ESP tidak melalui proses tersebut dan kandungan protein di dalamnya terpelihara.

Siapa yang patut mengambil ESP?

Dicadangkan kepada semua kerana ia adalah asas pembentukan badan kita. Namun kepada golongan2 di bawah adalah lebih utama untuk mengambil ESP.

Mereka yang sentiasa sibuk
Mereka yang selalu berasa letih
Ibu mengandung
Ibu yang menyusukan anakApakah kebaikan ESP selain membina sel?

Antara kebaikan ESP ialah:

Membekalkan tenaga
Memberikan rasa kenyang
Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
Membanyakkan susu badanFakta tentang ESP

Tidak mengandungi bahan pengawet, pewarna, perasa dan pemanis
Tidak boleh dibancuh dengan air panas kerana ini akan merosakkan protein
Sesuai untuk diambil oleh seisi keluarga


Kenapa ESP jadi pilihan ramai?


1. Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah. 


2. Menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.


3. Mengandungi ke semua 19 jenis asid amino penting yang diperlukan oleh badan.


4. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein. 


5. Setiap 1 hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu..


6. Rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik, dan sangat mudah diserap oleh badan dantidak membebankan buah pinggang. 


7. Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan monapous. 


8. Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah. 


9. Tiada caffeine


10. sesuai untuk VEGETARIAN.
Itu baru kebaikkan ESP jer..meh kita tgk kebaikkan dia secara ringkas bila dikahwinkan dengan supplement yang lain2 k :)

➀ ESP + Vita-E Complex: kulit cantik dan cerah/natural beauty tanpa perlu bermekap.

➁ ESP + OmegaGuard: kurangkan risiko keguguran @ bayi pra-matang.

➂ ESP + Vita-Lea Iron Formula: kesihatan optimum.

➃ ESP + Lecithin: mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus.

➄ ESP + Alfalfa Complex: payudara anjal/milk booster.

➅ ESP + GLA Complex: ikhtiar untuk hamil.

➆ ESP + OsteMatrix: sakit kepala/kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu.

➇ ESP + Zinc Complex: sembuhkan luka bersalin @ pembedahan.

➈ ESP + Performance Drink: kekal bertenaga ketika berpuasa. 





Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.
Read More »

12:45 AM

MEAL SHAKE SHAKLEE UNTUK ANAK

assalamualaikum semua...

semua dah tahu kan bulan nie promo apa??? ... 

MEAL SHAKE ... 



KEISTIMEWAAN MEALSHAKES UNTUK KANAK-KANAK



* Lengkap dengan protein dan 24 jenis A-Z vitamin penting, mineral dan trace minerals yang di perlukan untuk tumbesaran.


* Meningkatkan selera makan kanak-kanak

* Meningkatkan dan menguatkan immune system kanak-kanak

* Baik untuk kanak-kanak yang ada asthma, sering demam, batuk dan selsema



* Baik untuk sistem penghadaman kanak-kanak. Mealshake tinggi kandungan serat.

* Baik untuk kana-kanak yang ada ekzema

* Anak lebih cerdas dan cergas dalam menjalani kehidupan seharian yang aktif

* Rasa vanilla yang SUNGGUH ENAK


BERAPA LAMA BOLEH TAHAN ?


* 1 canister Mealshakes ada 544g isi kandungan.

* Boleh tahan 1-3 bulan 

Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.
Read More »

8:32 PM

Vitamin untuk Sakit Lutut - Advanced Joint Health Shaklee

Mujarabkah minyak angin untuk sakit lutut?


Semakin meningkat usia kita semakin goyah sendi-sendi kita. Sakit lutut adalah sakit sendi yang sering dialami oleh pelbagai lapisan umur. Ramai rakyat Malaysia mengalami sakit sendi dan lutut. Tahukah kita apakah faktor utama berlakunya sakit sendi ini?

Suka tak suka kita kena akui bahawa faktor umur adalah penyebab utama sakit lutut dan sendi ini terjadi. Kebiasaannya sakit lutut dapat dikesan diperingkat awal dengan berlakunya simptom-simpton seperti ini :-
  • Kesakitan pada lutut apabila setiap kali bergerak atau berjalan
  • Sekejap ia akan bengkak. Sekejap ia hilang. Maknanya ia datang dan pergi.
  • Kesukaran melakukan pergerakan sempurna seperti tidak dapat sujud atau duduk antara 2 sujud ketika solat.
Shaklee menyediakan vitamin untuk sakit sendi dan lutut. Advanced Joint Health Tablet dicipta khas untuk menangani permasalahan lutut dan sendi. 


Boleh rujuk pelbagai soalan popular (Q&A) mengenai Joint Health


Mari kita lihat bagaimana sakit lutut ini boleh berlaku. Apa puncanya :
  • Melakukan aktivit berat seperti angkat berat atau mengangkat guni beras.
  • Pergerakan yang tidak betul menyebabkan kecederaan dan terseliuh sehingga menyebabkan ligamen dan otot terkoyak.
  • Obesiti
  • Kecacatan anggota
  • Sakit sendi Arthritis
  • Sakit dari pangkal saraf (mengalami masalah saraf)
  • Penyakit tulang
  • Jangkitan kuman
  • Ketumbuhan
  • Penyakit kronik
  • Kesan kemalangan
  • Ubat-ubatan


testimoni :




"Alaa sapu minyak angin hilanglah sakit ni." Minyak angin memang sinonim dengan dengan sakit lutut. Sakit lutut ni macam makan biskut, kejap ada kejap takde. Bila sakit sapulah minyak angin maka hilanglah sakit tu.

Tanggapan dan amalan konvesional ini perlu diubah. Sebelum ia sakit atau sebelum lebih kronik lebih baik dicegah sebelum parah. Jangan tunggu sampai pergerakan kita terbatas (pergerakan dalam rukun solat) baru nak amalkan vitamin. Sediakanlah payung sebelum hujan!

Kalau boleh jangan makan sorang je Joint Health ni. Jadikan buah tangan setiap bulan untukibubapa kita. Sayang ayah dan ibu tak?

Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.
Read More »

8:28 PM

Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee - Jom Nikmati Kebaikan ESP

Jom Nikmati Kebaikan ESP !

Entri kali ini saya nak sharing mengenai kebaikan dan faedah Energizing Soy Protein ESP. Ramai yang bertanya apa itu ESP? Apakah kebaikan ESP?

faedah dan kebaikan esp shaklee

Untuk info ESP adalah produk paling glamour dan hot product Shaklee. Ramai yang telah jatuh cinta pandang pertama apabila merasai ESP ni. Wah betulke? Atau saya yang terlebih-lebih mengagungkan ESP ini. ESP adalah cinta pertama saya dengan produk dari SHAKLEE. Kalau tak best memang saya berdosa menipu kalian. Setelah yakin dengan ESP barulah saya amalkan produk Shaklee yang lain. Kata azimat di sini ialah  yakin dan bagus!

Apakah yang bagusnya ESP ni? Bagi mereka yang belum tahu, jemputlah baca entri ini sampai habis. Tak mengapa walaupun anda lambat utk mengetahui kebaikan ESP ni, orang putih kata better late than never. Betulkan?

Kenapa ramai jatuh cinta dengan ESP?
Pertama sekali, ESP adalah untuk semua. Tidak terhad pada ibu menyusu atau wanita yg ingin cantik sahaja. Remaja boleh ambil ESP, nenek, atuk malah orang lelaki juga boleh ambil ESP. One for ALL. Satu canister ESP boleh dirasai oleh semua isi rumah (kanak2 tidak digalakkan).
1 canister ESP = 850gmBoleh tahan 1-2 bulan penggunaan

Kenapa ESP penting?
ESP adalah serbuk protein berkualiti tinggi yang telah melalui kajian klinikal yang paling banyak. Ia mengandungi kacang soya non -GMO dan mengandungi 22 jenis asid amino, yg penting rendah lemak dan rendah kolestrol. Badan kita ni full of cells..kuku, kulit, otot2 dan lain2 yang mane semuanya berasal daripada protein. Jadi, secara ringkasnya,

SEL --> TISU --> ORGAN --> SISTEM --> BADAN ANDA 

Dan disebabkan itu, badan kita sangat memerlukan protein. Sebabnya makanan utama bagi sel ialah protein. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat.

Apa faedah ESP?

Faedah ESP mmg banyak. Antaranya: 

1. Kekal Muda : Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 
 
2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4. Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

5. Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

6. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

7. Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.


Jadi apa tunggu lagi?? Perkara yang baik tak elok kita tangguhkan. Jangan berlengah untuk merasai kebaikan ESP ini. Dapatkan ESP ini bukan untuk anda seorang sahaja tetapi untuk seisi keluarga!

 testimoni menarik pengguna ESP


susu melimpah ruah selepas makan ESP Shaklee


testimoni kebaikan esp = susu banyak

testimoni esp - tambah susu dan kulit semakin cantik


testimoni esp - breast kulit semakin cantik


Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.
Read More »

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!