8:32 PM

Vitamin untuk Sakit Lutut - Advanced Joint Health Shaklee

Mujarabkah minyak angin untuk sakit lutut?


Semakin meningkat usia kita semakin goyah sendi-sendi kita. Sakit lutut adalah sakit sendi yang sering dialami oleh pelbagai lapisan umur. Ramai rakyat Malaysia mengalami sakit sendi dan lutut. Tahukah kita apakah faktor utama berlakunya sakit sendi ini?

Suka tak suka kita kena akui bahawa faktor umur adalah penyebab utama sakit lutut dan sendi ini terjadi. Kebiasaannya sakit lutut dapat dikesan diperingkat awal dengan berlakunya simptom-simpton seperti ini :-
  • Kesakitan pada lutut apabila setiap kali bergerak atau berjalan
  • Sekejap ia akan bengkak. Sekejap ia hilang. Maknanya ia datang dan pergi.
  • Kesukaran melakukan pergerakan sempurna seperti tidak dapat sujud atau duduk antara 2 sujud ketika solat.
Shaklee menyediakan vitamin untuk sakit sendi dan lutut. Advanced Joint Health Tablet dicipta khas untuk menangani permasalahan lutut dan sendi. 


Boleh rujuk pelbagai soalan popular (Q&A) mengenai Joint Health


Mari kita lihat bagaimana sakit lutut ini boleh berlaku. Apa puncanya :
  • Melakukan aktivit berat seperti angkat berat atau mengangkat guni beras.
  • Pergerakan yang tidak betul menyebabkan kecederaan dan terseliuh sehingga menyebabkan ligamen dan otot terkoyak.
  • Obesiti
  • Kecacatan anggota
  • Sakit sendi Arthritis
  • Sakit dari pangkal saraf (mengalami masalah saraf)
  • Penyakit tulang
  • Jangkitan kuman
  • Ketumbuhan
  • Penyakit kronik
  • Kesan kemalangan
  • Ubat-ubatan


testimoni :




"Alaa sapu minyak angin hilanglah sakit ni." Minyak angin memang sinonim dengan dengan sakit lutut. Sakit lutut ni macam makan biskut, kejap ada kejap takde. Bila sakit sapulah minyak angin maka hilanglah sakit tu.

Tanggapan dan amalan konvesional ini perlu diubah. Sebelum ia sakit atau sebelum lebih kronik lebih baik dicegah sebelum parah. Jangan tunggu sampai pergerakan kita terbatas (pergerakan dalam rukun solat) baru nak amalkan vitamin. Sediakanlah payung sebelum hujan!

Kalau boleh jangan makan sorang je Joint Health ni. Jadikan buah tangan setiap bulan untukibubapa kita. Sayang ayah dan ibu tak?

Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.

No comments:

Post a Comment

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!