8:27 PM

Tambah Berat Badan Dengan Shaklee

Bagaimana kita boleh menambah beratbadan dengan cepat? 

Harus kita fahami dan ketahui sebenarnya tidak ada cara instant dalam konteks menambah berat badan. Akan tetapi Shaklee ada supplemen yang boleh menolong kita dalam percubaanmenambahkan berat badan. Shaklee boleh membantu kita mendapatkan berat badan yangidealmenawan dan akan membuatkan kita kembali konfiden. Set Tambah Berat Shakleemengandungi VitaleaB Complex dan MealShakes. 


Memiliki potongan badan yang ideal memang idaman semua manusia. Ramai yang memiliki tubuh kurus ingin menambahkan berat badan sebab sudah bosan diejek, diusik oleh orang-orang disekitarnya. Insyaallah, Shaklee boleh membantu dalam usaha kita menambahkan berat badan.
 

Secara amnya, untuk menambah berat badan kita perlu mengambil makanan yang kandungan nutrisinya seimbang, iaitu makanan berprotein tinggi, karbohidrat tinggi, dan lemak sihat.

Kita boleh mendapatkan sumber protin haiwan seperti ayam, daging, tuna, salmon dan sebagainya. 
Cara cepat untuk menambah protin adalah dengan mengambil protein shake untuk meningkatkan pengambilan protein harian. 

ESP dan MealShakes adalah sumber protein yang sangat sesuai untuk vegetarian. ESP danMealShakes juga lebih baik dibandingkan dengan makanan yang tinggi karbohidrat yang diperlukan sebagai bahan bakar utama semasa melakukan aktiviti-aktiviti harian. Sumber karbohidrat terbaik adalah dalam bentuk roti gandum, beras merah, ubi dan kekacang.   

Untuk menambah berat badan, kita juga perlu mengambil lemak sihat. Lemak sihat boleh didapati daripada beberapa jenis ikan seperti salmon, sardin, herring, tenggiri dan tuna, yang kaya dengan asid lemak Omega-3. Lemak ikan juga bagus untuk membantu pertumbuhan, perkembangan fungsi otak, dan mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular. Kita boleh memilih OmegaGuard Shaklee untuk mendapatkan lemak sihat secara instant.

Di sini, kami berikan cadangan yang sesuai untuk sesiapa sahaja yang menginginkan tubuh badan dan berat ideal (mengikut citarasa seseorang itu). Set Tambah Berat Shaklee mengandungiVitaleaBComplex dan MealShakes. Untuk menambah lagi efek set tambah berat badan ini, adalah disarankan untuk mencuba OmegaGuard dan ESP juga dalam percubaan menambahkan berat badan.

Contoh makanan seharian :
Pagi (Sarapan/Sahur – semasa puasa) :
Makan pagi (Nasi goreng, nasi lemak, mee, pasta atau mana-mana karbohidrat yang penting mesti ada daging / ayam / telur / ikan) 
*** Semasa puasa boleh mencuba Performance Drink untuk mengelakkan daripada dehidrasi.

Minum segelas susu (yang ditambah 1 sudu Mealshake /dan ESP)
Makan B Complex (1 biji).

Brunch (10 - 10:30am):
Makan roti, atau biskut
Vitalea sebiji (dengan air kosong)

Lunch (12:30 - 2pm) :
Makanan yg bergizi seperti biasa : Nasi campur bersama lauk ayam / ikan / daging. Tambah sedikit kuih (jika suka)

Tea time (3:30 - 4pm):
Makan roti, Minuman 1 gelas – yogurt atau susu (yang dishakekan bersama 1 sudu MealShakes/dan ESP)

Makan Malam (sebaiknya 3 - 4 jam sebelum tidur / masa berbuka – masa puasa)
Nasi campur bersama lauk ayam / ikan / daging. Tidak perlu makan secara banyak. Makan Vitalea 1 biji lagi.

10 minit sebelum tidur :
Makan roti atau biskut
Minum susu 1 gelas (yang dicampur Mealshakes /dan ESP)

Jangan lupa tambahkan sesi senaman paling minimum sehari 10 minit
Tidak perlu senaman yang berat.
Sekadar mengangkat botol air mineral yg 500ml yang berisi air (seperti mengangkat berat dumbbell) Atau apa-apa senaman untuk membina muscle.
Kenapa perlu senaman? Kita tidak mahu berat tambahan yang dalam bentuk lemak!

Jauhi makanan tidak sihat terutamanya makanan ringan dan ikutlah contoh pemakanan ini selama sebulan. Insyaallah berat badan kita akan naik dengan cepat.
Ada apa dengan MealShakes, BComplex dan Vitalea?

MealShakes - membekalkan 35% atau lebih nilai harian, mengandungi 19 vitamin dan mineral penting. Ianya sumber makanan instant yang kaya kalsium, fiber dan protein. Rasanya enak seperti Vanilla Icecream, atau Milk Shakes

Vitalea - membekalkan 23 jenis vitamin penting bersama iron (penting dalam pembentukan sel darah merah). Ia banyak membantu mencantikkan kulit, kuku, rambut dari segi internal, ia juga membantu mengurangkan kebarangkalian kita mengidap penyakit tiroid. Ia juga membantu memberi badan yang sihat dan bertenaga.

B Complex - mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting. Ia dapt mengawal kadar metabolisma badan, dan mempertingkatkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.


Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.

No comments:

Post a Comment

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!