8:51 PM

Vitamin Untuk Naikkan Selera Anak

Anak2 yg sedang membesar ini biasanya akan melalui fasa memilih makan, kurang selera dan tak nak makan terus hanya mahu susu sahaja. Kebiasaan situasi ini berlaku apabila anak ni berumur satu tahun sbb masa ini otak dia hanya nak explore benda baru n food bukan salah satunya untuk dia explore tu

Sebagai ibu bapa of course kita akan rasa sangat risau bila tgk anak kita taknak makan nasi n kalau suap pun just 2-3 suap sahaja tupun jenuh paksa kan, saya sdri dah alami situasi mcm tu dgn anak2 saya, jnuh lari satu rumah nak bg diorg mkn n habehkan satu pinggan. Kekadang mcm rasa taknak masak pun ada sbb diorg taknak mkn

Apakah yang menyebabkan anak tiada selera makan?

Menurut kajian, selera makan berkait dengan kekurangan beberapa vitamin dan mineral di dalam tubuh (hakikatnya, tubuh tidak dapat membina vitamin sendiri, perlu diambil dari sumber makanan). Vitamin C dan vitamin B9 (atau juga dikenali sebagai vtamin F atau asid folik). Kekurangan asid folik berkait rapat dengan selera makan yang merudum. Kekurangan zinc juga boleh menyebabkan selera makan menurun.



 Ok ye bila anak2 ni kurang makan makanya dia akan kurang nutrisi yg diperlukan oleh badannya untuk berfungsi dan seterusnya menaikkan selera makan tp mcm mana dah kita nak bg dia nutrisi2 tersebut sedangkan dia tgh dalam fasa memilih makan atau tak nak makan

Jawapannya ada dalam MEALSHAKE


Insya-Allah akan membantu untuk mengatasi masalah hilang selera makan akibat kekurangan nutrisi tadi. Ini kerana Mealshakes mengandungi vitamin dan mineral serta protein yang membekalkan keperluan nutrisi anak-anak. Malah ada juga ibu yang claim anak mereka lebih fokus apabila mengambil MEALSHAKE
Bagi seorang anak yang dalam proses pembesaran, mereka amat memerlukan cukup zat makanan. Mealshake SHAKLEE adalah salah satu pemkanan tambahan yang mengandungi kesemua vitmain dna mineral serta protien termasuk vitamin B dan zink lengkap yang menjana selera makan kanak-kanak.   
APAKAH MEALSHAKE
 
Mealshake terdiri dari multivitamin, multimineral serta protein soya yang membekalkan keperluan nutrisi harian khasnya buat kanak-kanak. Membantu meningkatkan selera makan, menguatkan imuniti tubuh, menyelesaikan masalah sembelit dan pelbagai lagi berkaitan dengan kesihatan optimum. Yang pastinya, ia dibuat dari bahan semulajadi, tiada bahan perangsang dan tiada kesan sampingan.
TESTIMONI MEREKA YG BERI ANAK2 MEALSHAKE




Namun perlu diingat MEALSHAKE bukan pengganti makanan..ianya adalah pemkanan tambahan sahaja tau, bukannya dah bg minum mealshake ni tak perlu makan dah cuma kita nak tambahkan lagi selera makan anak bila dah consume MEALSHAKE ni
Saya sdri dah bg anak2 saya mealshake ni dah start dr tu diorg makan mmg selera amat2, nganga je mulut bila disuap tu mmg happy je tgk tp anak2 saya ni jenis lasak jd mcm kurang nak nampak pertambahan berat tu tp tang pipo tu nmpk makin tembam n perut makin boroi hihi
ANAK2 ANDA MENGHADAPI MASALAH INI

Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.

No comments:

Post a Comment

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!