11:44 PM

Gastrik, Kembung Perut, Angin Dan Mual..... Legakan Dengan Peppermint Ginger Plus

Nak cerita harini tentang masalah angin dalam badan, xkesahla yg mengandung atau yg tak tp kalau dah badan ni senang berangin mmg betul2 tak sedap kan lg2 kalau angin tu mcm termendap dalam badan, rasa senak sbb angin tu tak boleh nak keluar


Actually saya dah rekemen byk utk perempuan2 hamil ni tp cuma agak ketinggalan nak update dlm blog sampaila ada org gastrik yg agak teruk bertanya ttg produk utk buang angin dgn cp


Apakah sebenarnya gas atau angin dalam badan? 


Gas atau angin di dalam sistem penghadaman (perut, usus kecil dan usus besar) datangnya dari 2 sumber iaitu, udara yang disedut dan bakteria yang terdapat di dalam usus besar akibat gangguan daripada sesetengah bahan makanan yang tidak dapat di hadam dengan baik dalam badan kita.


Kebaikan dan kelebihan yang ada pada produk ini menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna yang mempunyai masalah berikut:


  • Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  • Mereka yang sering mengalami kembung perut
  • Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.


Perbezaan Shaklee


  • Kombinasi 4 herba dari barat dan timur, dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.
  • Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.
1. HALIA 

  • Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun.
  • Halia merangsang rembesan enzim saliva untuk pencernaan makanan
  • Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, seleps melahirkan anak (semasa pantang).
  • Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedi lain seperti merawat mabuk laut
  • Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat / mencegah masalah kesakitan dalam perjalanan / pengembaraan.

 2. PUDINA


  • Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang.
  • Membantu dalam penghadaman, mabuk laut / darat, membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih hulu hati dan cirit-birit.
  • Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kemoterapi
  • Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema
  • Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus
3. FENNEL 
  • Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. 
  • Ia melegakan sakit perut, melegakan gejalan flur
  • Ia juga dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran asas
 4. ANISE

Melegakan masalah pencernaan
❁ Mengurangkan kesakitan akibat haid seperti senggugut
❁ Merangsangkan rembesan jus gastrik untuk pencernaan
❁ Membantu memberikan peredaran tenaga di dalam badan - See more at: http://supplement4all.blogspot.com/2013/06/khasiat-peppermint-ginger-plus-dari.html#sthash.H18jdR9a.dpuf
❁ Melegakan masalah pencernaan
❁ Mengurangkan kesakitan akibat haid seperti senggugut
❁ Merangsangkan rembesan jus gastrik untuk pencernaan
❁ Membantu memberikan peredaran tenaga di dalam badan - See more at: http://supplement4all.blogspot.com/2013/06/khasiat-peppermint-ginger-plus-dari.html#sthash.H18jdR9a.dpuf
❁ Melegakan masalah pencernaan
❁ Mengurangkan kesakitan akibat haid seperti senggugut
❁ Merangsangkan rembesan jus gastrik untuk pencernaan
❁ Membantu memberikan peredaran tenaga di dalam badan - See more at: http://supplement4all.blogspot.com/2013/06/khasiat-peppermint-ginger-plus-dari.html#sthash.H18jdR9a.dpuf
Melegakan masalah pencernaan
❁ Mengurangkan kesakitan akibat haid seperti senggugut
❁ Merangsangkan rembesan jus gastrik untuk pencernaan
❁ Membantu memberikan peredaran tenaga di dalam badan - See more at: http://supplement4all.blogspot.com/2013/06/khasiat-peppermint-ginger-plus-dari.html#sthash.H18jdR9a.dpuf
  • Digunakan oleh orang-orang Mesir purba.
  • Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak.
  • Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa
  • Melegakan haba di musim panas dan lembap
  • Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut
Peppermint ginger plus ini dapat membantu dalam: 
  • melegakan senak perut
  • membantu penghadaman
  • mabuk laut/darat
  • melegakan kesakitan cirit birit dan gastrik
  • melegakan sakit period
  • melegakan mual atau loya angin ketika mengandung
  • membuang angin dalam badan
  • menyamankan perut

TESTIMONI PEENGAMBILAN PEPPERMINT GINGER



Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.

No comments:

Post a Comment

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!