11:38 PM

Diet Untuk Kurangkan Sakit Sendi

Adakah cara pemakanan atau diet kita boleh kurangkan sakit sendi?

Vitamin, mineral dan suplemen tambahan tidak dapat menggantikan kekurangan zat akibat dari diet yang tidak sihat, tetapi ianya boleh membantu mengisi jurang nutrisi di dalam badan.

Jika ada di kalangan anda yang selalu merasa kekejangan, kesakitan dan bengkak sendi, anda mungkin mengalami gejala-gejala osteoartritis. Selain daripada kerap bersenam (senaman berimpak rendah adalah paling sesuai ) dan mengekalkan berat badan yang sihat, kita harus mengamalkan diet makanan yang sihat dan seimbang untuk  mengurangkan risiko penyakit kronik.

Apakah diet yang sihat atau makanan seimbang untuk mencegah sakit sendi?

1. Makan makanan yang kaya dengan antioksidan. Buah-buahan segar dan sayur-sayuran adalah sumber yang baik, dan boleh membantu mengurangkan kerosakan tisu daripada keradangan.

2. Dapatkan Omega-3 yang mencukupi. Minyak ikan Omega-3 atau produk Omega pula adalah asid lemak yang penting bagi metabolisma normal kerana ia mengandungi Asid Lemak Tak Tepu (EPA) bagi mengurangkan inflamasi seluruh badan. Omega-3 juga sesuai untuk penghidap masalah kesihatan hipertrigliseridemia, kardiovaskular sekunder dan tekanan darah tinggi. Selain daripada ikan, walnut dan flaxseed juga boleh membantu mengurangkan keradangan dan kesakitan artritis.

3. Gunakan halia, bawang putih, kunyit untuk sifat-sifat semulajadinya yang anti-radang.

Cara Alternatif:  anda boleh mencuba Vitamin C-Plus Shaklee,OmegaGuard dan Peppermint Ginger PlusOstematrix,


Sedikit intro tentang OmegaGuard - Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi.  Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.
 
Ultratulen & Bergred Farmaseutikal, Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.
Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.

No comments:

Post a Comment

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!