8:11 AM

Macam mana nak JOIN SHAKLEE BERSAMA SAYA?

Cemana nak JOIN SHAKLEE BERSAMA SAYA?

Ermm..xnak?kenapa?dah tau ke cemana bisness Shaklee ni? Nak tau dak? Nak? Xnak? Meh nak crita cket jer...hihihi..

(1) yuran biasalah rm75 seumur hidup! Lifetime warranty! 

(2) KHAS untuk GOLONGAN MUDA YANG SERBA BOLEH MAHU MEMBINA KERJAYA sebagai JUTAWAN TERMUDA !! Waaahhh!! Pengsann!! Uolls kan banyak masa melayari internet, fb, google mcm2 nak cari itu, cari ini. So, instead of uolls buang masa mcm tu jer, better join i!

(3) KHAS juga utk GOLONGAN SURI RUMAH yang mahu menjana PENDAPATAN SENDIRI membantu suami. Selain membantu suami, naluri kewanitaan kita juga kadang2 berkehendakkan sesuatu hasil dari titik peluh kita. So, tak salah kita mencuba! REZEKI ALLAH LUAS! Kejarrlahhh ia! Jangan biarkan ia pergi lalu je depan kita...nooooo!!!

(4) Hah? Susah nak post iklan? Alahaaii...jangan RISAU! I akan AJAR uolls satu persatu mcm mana nak buat IKLAN! SIMPLE SGT3! Uolls nak pegi bercuti susah sbb nak kena post iklan tiap2 hari??! Sebab ni ke? Aaaaaa...jangan risau dear! I ada CARA YG TERPANTAS!!! Untuk anda post iklan!!! Sekali click saja dah boleh sampai ke SATU DUNIA!!! THE WHOLE WORLD akan baca iklan uolls tauu... Nak tau? Nak tau? Haaaa...meh laa join sy! RM75 jer...

(5) woowwiiee!! Part paling BAHAGIA DAN TERHEBAT DALAM KEHIDUPAN SHAKLEE nih adalah.....CASH BONUS!!!! Woooohohohohoooo!! Woot!! Woot!! Bonus Shaklee sy dah masuk tau yg bulan lepas punya...weewewewew!! Tau ke brape angka? Tau ke? Tau ke? Meh nak habaq, 4 ANGKA!!!! Baca balik, 4 ANGKA!!! RMXXXX!!!! Target saya bukan RMXXXX ni aje...saya mahu 6 ANGKA!!!! Mereka boleh dan ramai yg dah berjaya!!! 

Bercakap tentang CASH BONUS ni, memang org nmpk alaaahhh...banyak je bisness yg bleh dapat cash bonus...betol! Benda yg i nak cakap ni KHAS ditujukan pada PENGGUNA TEGAR PRODUK SHAKLEE! Beribu-ribu kau habiss duit beli dari DIA, FREEE jer DIA dapat CASH BONUS hasil dari belian kau tuh! TETAPI! Kalau u jadi ahli under i, i akan PASTIKAN u akan dapat CASH BONUS sebanyak mana i boleh dapat! Trust me!

(6) Anda PATUT JOIN saya kerana group saya dikepalai oleh MASTER-MASTER LYNA NOH, WAN FATIHANUM...pernah dengar bukan nama mereka?? Naahhh...ANDA JANGAN TERSALAH PILIH GROUP! Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tidak berguna lagi! Semua orang pernah dengar ni bukan? Hmmm...

(7) ada lagi!! Biasanya benda mcm ni lah orang xsuka join. Tau kenapa? Sebab biasa kita dengar MLM ni orang atas senang lenang, goyang kaki xyah buat ape, yg susah bagai nak rak org bawah dah mcm kuli!!! Pernah kan kau dengar? Pernah bukan??
Naahh...sesungguhnya 100% saya katakan SHAKLEE BUKAN MLM YANG SEBEGITU RUPA! Saya dah rasainya dan dah dapat pon apa yg semua orang dok cakap2 tuh! Sebagai cth:
Sistem Shaklee ni ade:
(i) LEVEL yg akan kau kejar! Kalau kau lagi hebat dari upline kau, kau akan NAIK LEBIH CEPAT dari upline kau DAN yang paling BEST upline kau TAKKAN DAPAT DAH point2 kau yang terkumpul tiap2 bulan tuh. TAKKAN DAPAT!! Ingat tuh! This is why i suka sangat dgn SHAKLEE!! 

(ii) Percentage (%)
Katakan ada 5%, 10%, 15%, 20% dan 25%.
Upline kau : 15%
Kau : 10 %. 

RUGI! RUGI! RUGI! 1 step lagi jer kau boleh kejar upline kau! ONCE bila kau dah sampai 15% mcm upline kau, goodbye! Hye! Hye! POINT kau yang banyakkk tuh, upline kau takkan dapat dah! Kau BERJAYA BINA EMPAYAR KAU SENDIRI! MasyaAllah! Kau sungguh hebat!! Tahniah!!

(8) ade lagi!! Ehh banyak pulak pompuan ni membebel! Kata korang dalam hati kan? Huahuahua! Oke xpe, aku cuma nak ajak kau kaya dan hebat sama mcm aku! Aku nak kita semua hebat dan berjaya!!
Ohh yaa..straight to the point! Srkg ni Bisness Shaklee sungguh MUDAH, JIMAT MINYAK! Kau duduk je kat umah sambil makan eskrem, tiba2 pin pin! Ade lori sampai terpacak depan umah kau hantar barang pada kau...waahhh!! Rasa mcm berlagak saja! Tapi betol lah! Everything is just in ur fingertips! Click! Click! Click! Send! 3/4 hari sampai insyaAllah! Barang aku dah sampai jap td. Aku order hari rabu tauu...haaaa...cepat tauu...
Wokehhh! Udahler tu kot...letih dah ni bercakap..semoga segala yang baik datang dari Allah, yang tak berapa baik tu mestilaa datang dari aku...maaf banyak2 yer kot terguris hati yer..semoga anda ceria, bahagia, gembira, dan KAYA SENTIASA! Alhamdulilah....



" WHERE THERE IS A WILL, THERE IS A WAY"
PROVE IT!!!! 



Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

6:46 AM

Carotomax Shaklee untuk Kesihatan Mata

Carotomax Shaklee mengandungi fitokimia (phytochemical) iaitu carotenoids yang bertindak sebagai antioksida dan mempunyai ciri-ciri anti-kanser yang kuat. 

Tapi apakah itu fitokimia (phytochemical)?

Fitokimia adalah bahan-bahan kimia semulajadi yang terdapat dalam tumbuhan yang memberikan buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin dan kekacang warna, rasa dan perlindungan penyakit. Contohnya seperti buah tomato yang berwarna merah disebabkan kandungan fitokimia di dalamnya. Ia bertujuan untuk melindungi semua tumbuhan ataupun buahan daripada sinar cahaya matahari yang sentiasa terdedah dan bebas daripada radikal.

Carotenoid terdiri daripada: 

1. Alpha Carotena
~ Untuk penglihatan malam, mata yang sihat, menghalang degenarasi penglihatan

2. Beta Carotena 

~ Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka 
~ Mempertingkatkan sistem imum, mengurangkan kanser usus, payudara dan prostat 

3. Lycopena 

~ Bersifat anti-oksida dan mengahalang penuaan organ 
~ Untuk kesihatan servik, kitaran jantung dan sistem imun 
~ Mengurangkan penyakit kalenjar prostat 

4. Astaxanthin 

~ Iaitu bahan kimia semulajadi iaitu pigmen dalam alga dan fitoplakton yang memberikan 
warna pink pada ikan salmon. 

5. Lutein 

~ Menyekat katarak dan AMD (age related macular disease) serta glaukoma 

6. Zeaxanthin 

~ Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. 
~ Mengurangkan risiko kanser payudara ovary, endometrosis dan serviks. 

Kelebihan Carotomax Shaklee: 

1. Masalah Mata (Penglihatan) - Ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. 
- Ia mengurangkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, mata kering, kelesuan mata, atarak, glaucoma dan gegelung hitam di mata. 
2. Meredakan Penyakit Kulit - Masalah kulit boleh dirawat iaitu kulit kering, psoriasis, kulit gugur, jerawat dan akne disebabkan kandungan antioksida yang tinggi 

3. Melindungi Epithelial - Memelihara lapisan luar kornea, paru-paru, pundi kencing dan ovari 

4. Melawan Kanser dan Oksidasi - Pengambilan yang konsisten boleh mengukuhkan sistem imunisasi, melambatkan penuaan dan menyekatkan aktiviti bahan kanser
5. Melawan Infeksi - Meransang enzim untuk membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem paru-paru, batuk, batuk, selesema dan asma.
Jom dapatkan CAROTOMAX dengan harga istimewa!

 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

1:32 AM

KURANGKAN RABUN DENGAN CAROTOMAX SHAKLEE

CAROTOMAX Terdiri daripada Enam Carotenoid Terbaik

Campuran unikalpha-carotene, astaxanthin, beta carotene, lutein, lycopene dan zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.

Apa itu Carotenoids?~ pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran seperti oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.
~ sumber yang mengandungi carotenoid adalah lobak, bayam, kentang dan lain-lain sayuran. 
~ cara terbaik mengekalkan kandungan carotenoid tersebut ialah mengambil sayuran ini tanpa dimasak.

Antara Kelebihan Carotomax 

  • Untuk Kesihatan retina mata 
  • Mengurangkan rabun 
  • Untuk Kesihatan tulang 
  • Untuk kesihatan tisu kulit 
  • Membantu pembentukan sel darah putih dan sel darah merah 
  • Membantu pembentukan membran mukus 
  • Membantu Mengekalkan sistem imun badan yang sihat 




~ merupakan campuran luar biasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah carotenoid yang lengkap. bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan kebersanan carotenoid daripada makanan itu sahaja. 

~ menawarkan carotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk: 

  • Memelihara kesihatan yang baik 
  • Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu 
  • Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir 
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

11:56 PM

B - Complex Shaklee


B complex shaklee merupakan makanan tambahan yang pertama di dunia yang mempunyai kadarkeboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran adalah bersifat sintetik.

Kelebihan atau kekurangan sumber vitamin B complex ini akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam badan. Vitamin B adalah bersifat larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya akan disingkirkan melalui sistem pencernaan.

bcomplex shaklee

Kenapa badan perlu vitamin B complex?


Vitamin B complex diperlukan bagi memenuhi keperluan vitamin B dalam badan. kekurangan pengambilan vitamin akan memberi beberapa kesan kepada badan....antaranya ialah
  • keletihan 
  • kebas 
  • kerengsaan usus 
  • gemuruh 
  • kemurungan 
  • paranoia 
  • lemah dan lesu 
  • stress 

Sumber vitamin B complex

Vitamin B complex boleh diperolehi dari sumber makanan seperti sayuran hijau, daging, ayam,telur, ikan, kekacang dan bijirin. Namun, adakah kita tahu bahawa sumber-sumber makanan diatas kebanyakannya telah tercemar dengan sisa pesticid (racun serangga) dan juga sebahagiannya musnah akibat cara memasak yang salah. 
  • Siapa yang memerlukan vitamin b complex? 
  • Mereka yang terdedah kepada sinaran matahari 
  • Mereka yang terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak 
  • Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine 
  • Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan yang dilakukan. 
  • Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan 
  • Mereka yang nak nampak cantik dan muda 
  • Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya 
  • Wanita yang mengambil pil perancang 
KELEBIHAN B COMPLEX SECARA UMUM
  • Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir. 
  • Mengelakkan penyakit beri-beri. 
  • Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak. 
  • Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut. 
  • Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf. 
  • Mencegah stress 
  • Menguatkan antibodi tubuh. 
  • Amat penting untuk aktiviti sel genetik. 
  • Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino. 
  • Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah. 
  • Mencegah anemia. 
KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK
  • Merangsang pertumbuhan. 
  • Meningkatkan kemampuan berfikir. 
  • Memberikan tambahan tenaga. 
KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA
  • Menambah tenaga. 
  • Mengurangkan stress. 
  • Melambatkan proses uban di rambut. 
  • Membantu meningkatkan konsentrasi. 
KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG
  • Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik. 
  • Mencegah anemia (tekanan darah rendah). 
B complex shaklee harus dimiliki oleh setiap keluarga!.ini lah yang boleh disimpulkan berdasarkan kepada fakta kebaikan dan khasiat yang terkandung dalam B complex shaklee.

 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

11:44 PM

Rambut Gugur Selepas Bersalin

Masalah rambut gugur di kalangan wanita lepas bersalin bukan satu perkara aneh. Kata orang tua apabila anak mula pandai buat ‘buih', rambut si ibu akan banyak gugur. Mungkin itu sekadar mitos kerana terdapat faktor tertentu kenapa masalah kerap berlaku kepada ibu-ibu yang baru melahirkan bayi. Jika dulu rambut panjang mengurai dan mudah disikat tetapi kini menjadi semakin nipis dan kusut akibat rambut yang banyak gugur. Kenapa semuanya berlaku selepas melahirkan si kecil?


9 Perkara Perlu Mama Tahu :


1. Keguguran rambut selepas bersalin berlaku kepada hampir semua wanita. Ibu baharu bersalin boleh hilang antara 50-100 urat rambut setiap hari.
2. Anda harus faham, hormon (dalam darah) yang berubah setelah bayi dilahirkan menyebabkan keguguran rambut.
3 .Walaupun rambut banyak gugur di awal kelahiran, anda tidak perlu panik kerana anda tidak akan menjadi botak. Sebaliknya ia akan kembali normal sebaik bayi menyambut ulang tahun pertama.
4. Biasanya, lebih kurang 85 ke 95 peratus rambut lima hingga 15 peratus berada dalam peringkat berehat.
5. Selepas peringkat berehat, rambut akan gugur. Biasanya ketika anda menyikat atau bersyampu rambut. Ia akan diganti dengan rambut baharu. Purata keguguran rambut bagi wanita adalah lebih kurang 100 helai sehari.
6. Ketika hamil, peningkatan tahap estrogen melambatkan peringkat pertumbuhan. Hanya sedikit sahaja rambut berada dalam keadaan berehat dan sedikit sahaja yang gugur setiap hari.
7. Selepas bersalin, tahap estrogen menurun dan semakin banyak folikel rambut masuk peringkat berehat. Ini bermakna lebih banyak rambut akan gugur ketika mandi atau bersikat.
8. Keguguran luar biasa akan berkurangan dan rambut akan kembali seperti sebelum pra mengandung. Ini mengambil masa di antara 6 ke 12 bulan selepas bersalin.
9. Biasanya wanita yang berambut panjang lebih perasan masalah ini berlaku kepada mereka.

Apa mama perlu lakukan? 
  • Mama tidak boleh menghentikan makanan yang berkhasiat dan kaya dengan protein dan zat besi selain daripada vitamin pra natal anda. 
  • Elakkan membuat rawatan rambut menggunakan bahan kimia seperti mengeriting, mewarna, melurus sehingga rambut kembali normal. 
  • Penggunaan wig harus dihindarkan kerana ia membuatkan kulit kepala tidak dapat bernafas dengan baik serta merosakkan folikel rambut. 
  • Berjumpa doktor sekiranya keguguran rambut sangat serius terutama jika terdapat gejala lain kerana ia mungkin petanda penyakit postpartum thyroiditis. 
Makanan Mencegah Keguguran Rambut


Telur & Daging Ayam


-Sebahagian besar rambut berasal daripada protein. Jadi, memakan ayam, telur, keju rendah lemak, almond dan yogurt semulajadi boleh menggalakkan pertumbuhan dan mencegah kerosakan atau keguguran rambut.


Gandum


-Makan gandum secara teratur bukan sahaja boleh meningkatkan tenaga tetapi boleh mempertahankan warna dan mencegah rambut gugur. Buah kering dan kekacang Buah kering dan kekacang mengandungi zat besi, sulfur dan biotin. Mineral tersebut menjadi sumber vitamin E yang boleh meningkatkan peredaran darah pada kulit kepala dan inositol yang boleh mempertahankan kesihatan akar rambut sehingga mencegah keguguran.


Tauge


-Sayuran ini mengandungi gizi yang penting untuk memelihara kesihatan rambut yang dikenali sebagai silika. Silika digunakan oleh tubuh untuk menyerap vitamin dan mineral serta membentuk sel-sel baharu yang membuatkan rambut kuat dan sihat.


Sayuran Hijau


-Bayam dan brokoli memiliki kandungan vitamin A dan C. Vitamin ini diperlukan untuk menghasilkan sebum yang berfungsi sebagai pelembut semulajadi untuk melembap dan menguatkan akar rambut.


Buah-buahan Segar


-Tembikai, pisang, epal, oren dan buah-buahan lain dapat memberikan tubuh kuantiti khasiat penting yang baik bagi mengurangkan keguguran rambut.


Makanan Laut


-Kandungan zink pada makanan laut seperti kerang, udang dan tiram membantu mencegah rambut gugur dan menguatkan akar rambut. Ia turut membantu sel-sel tubuh menjaga hormon dalam penyerapan vitamin lebih baik untuk pertumbuhan rambut.


Salmon


-Merupakan sumber protein, asid lemak penting omega-3, vitamin B12 dan zat besi yang diperlukan untuk memelihara kesihatan kepala, mengurangkan kekeringan pada rambut serta kulit kepala.
-Kunyit dan jintan merupakan makanan rambut yang baik bagi merangsang pertumbuhan rambut lebih sihat.


Air Masak


-Minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari kerana dapat membantu memberikan nutrisi yang diperlukan sehingga rambut tumbuh kuat dan sihat.


Agar sukar untuk kita dapatkan 100% zat makanan diatas kan....oleh itu cara yang terbaik adalah dengan mengamalkan supplement. Shaklee..saya cadangkan sapa-sapa yang ada masalah keguguran rambut ni untuk ambil ESP (Protein), BComplex (Vitamin B), Vitalea (Multivitamin), Zinc (menguatkan akar rambut)..


1. ESP - Sumber protein


-Kekurangan protein dalam badan juga punca rambut tidak sihat, gugur dan rapuh..sebab rambut adalah daripada protein..jadi jika protein dalam badan kurang masalah2 seperti rambut gugur ni la akan muncul..lebih banyak aktiviti fizikal lebih banyak protein diperlukan. Mereka seperti ibu hamil, mereka yang terdedah kepada radiasi dan mereka yang kekurangan protein juga mengalami antibodi yang tidak kuat..oleh itu pastikan anda mendapatkan protein yang cukup untuk keperluan harian.


2. Zinc Complex


-Zink adalah berkait dengan keguguran rambut kerana kekurangan zink boleh meyebabkan rambut dan akar rambut menjadi lemah. Zink yang cukup dapat membantu mempercepatkan pembentukan sel, pembinaan tisu dan pembaikan semula tisu yang rosak. zinc penting untuk pengeluaran minyak dikelenjar yang melekat pada follicle rambut. Zink yang cukup..rambut pun kuat.


3. Vitalea - Multivitamin


-Rambut yang sihat memerlukan Vitamin A, B, C dan E..jadinya Multivitamin sangat membantu untuk keperluan multivitamin tersebut.


4. B Complex


-Pengambilan Bcomplex memastikan pengumpulan kolesterol pada kulit kepala dapat dikawal, memperbaiki aliran darah ke kulit kepala, menggalakkan pertumbuhan rambut, melindungi rambut dan kulit kepala daripada radikal bebas yang merosakkan rambut. Menyihatkan rambut supaya tidak rapuh serta bersinar.


Apa lagi tunggu..sebelum botak baik cegah kan..tak rugi pun ambil set ni sebab..seperti yang kita sedia maklum ESP ada banyak khasiat untuk kulit dan kesihatan...boleh baca lebih lanjut nanti ye. walau apa pun ada juga produk untuk penjagaan luaran..

Ready stocks available! 


Hubungi Yaya | SID 1072506 
PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

11:31 PM

Nutriferon

Siapa yang memerlukan Nutriferon ni?



1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.
3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
5. Mereka yang sering stress.
6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
8. Mereka yang ada mempunyai masalah kesihatan seperti:
- asma, allergi,eczema
- tuberculosis
- ulser
- resdung
- masalah tonsil
9. Mereka yang ingin meningkatkan imunisasi diri serta kekal sihat
10. Golongan yg ketagih alkohol dan perokok
11. Golongan berumur
12. Pesakit kanser , fibroid dan tumor
13. Mereka yang mengalami sakit berpanjangan, sakit kepala, cirit-birit dan muntah-muntah
14. Mereka yg ingin melambatkan penuaan.

 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

11:28 PM

Manfaat Nutriferon



Dari Mana Datangnya Virus, Kuman dan Mikrob?? 

Tahukah anda kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa-dingin, gas buangan, asap, virus diudara, habuk), Berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dan lain-lain. 

Bagaimana Mikrob Menjejaskan kita 

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk alergi, asthma, ekzema, jerawat dan lain-lain. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik dan lain-lain. 

Manfaat Nutriferon 

** Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - ianya adalah satu-satu interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells and makrofag. 
** Melawan kanser & Tumor - Inteferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsangdan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. dapat mengurangkan ketidakselesaan sewaktu rawatan terapi. 
** Melindungi dari Influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza. 
** Menringankan stress dan kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk 
** Melambatkan penuaan - Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru sel-sel juga akan jadi sihat. 
** Mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B & C - Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual muntah dan lain-lain kepada pesakit Hepatitis B & C. 
** Mempertingkatkan Menopaus - Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik. 
** Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, imsonia dan mood swing. 

Haa..banyakkan...ape lagi tingkatkan sistem imun anda dengan Nutriferon hebat yang hanya ada di Shaklee 


Untuk dapatkan harga istimewa boleh contact saya ye....Harga?baik punyerrr



 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

11:26 PM

11 Alasan Mengapa Anda Wajib Jatuh Cinta dengan Alfalfa


Best sangatkah Alfalfa ini? Alfalfa digelar sebagai RAJA HERBA..kenapakah??? Jom study!



Daun Alfalfa
1. It lowers cholesterol 

- In several studies, alfalfa supplementation reduced blood cholesterol levels, particularly for individuals with a specific kind of high cholesterol known as type II hyperlipoproteinemia. It appears that the fibers and chemicals in alfalfa stick to cholesterol, so that it doesn’t stay in the blood so it can’t be deposited on blood vessel walls. Even more exciting is that it seems to lower bad cholesterol (LDL) while leaving good cholesterol (HDL) alone. 


2. Contains essential enzymes needed to efficiently digest food 
- (Lipase – fat splitting,Amylase – acts on starches,Coagulase – coagulates or clots blood,Emulsin – acts upon sugar,Invertase – converts cane sugar to dextrose,Peroxidate – oxidizing effect of the blood,Pectinase – forms vegetable jelly,Protase – digests proteins) 

3. Alfalfa is a great digestive aid 
- The chlorophyll, enzymes, minerals, vitamins all aid digestion and help stimulate lagging appetites.The 8 essential enzymes assist in digesting all 4 classes of food: proteins, fats, starches and sugars. 

4. Aids in healing peptic ulcers 
- Contains Vitamin U, a vitamin found in green vegetables. It is used in the treatment of peptic ulcers, colitis, and gastritis and has an effect on secretory, acid-forming, and enzymatic functions of the intestinal tract*. Vitamin U effectively cured 80% of peptic ulcers of those tested at Stanford University, (as stated in “Nature’s Healing Grasses”). 

5. Aids the kidneys in ridding the body of excess fluid and regulates the bowels 
- Chemicals in alfalfa have mild diuretic properties, which may promote the loss of water from the body. Therefore, alfalfa may relieve swelling caused by excess water accumulation. 

6. Helps the body fight off infection 
- The chlorophyll in alfalfa develops an effective barrier against bacterial invasion by its stimulation effect on the growth of connective tissue and granulation tissue. 

7. Alfalfa has a long history of health benefits 
- Some consider it a superfood!- AL-FAL-FA meaning father of all foods. They were so convinced that it was beneficial to the health and strength of the body. 

8. Alfalfa is rich in vitamins-Vitamin A 
– for night vision and important for eye health. Builds resistance to infections, especially in the respiratory tract; promotes growth ands vitality; promotes healthy skin and is essential in pregnancy. Vitamin E- protects cells against damage from sun’s radiation and air pollution; promotes heart, cardiovascular and muscle health and improved immune function; promotes muscle tone in the body; helps bring nutrients to cells and helps strengthen blood vessel walls, including capillary walls; helps proper focusing of the eyes.Vitamin U – promotes health of body to help overcome peptic ulcers.Vitamin B6-helps food assimilation and protein and fat metabolism; promotes nerve and skin health; helps battle nausea symptoms.Vitamin K- essential for blood clotting; important in liver functions; may possibly contribute to vitality and longevity.Vitamin D - regulates the use of calcium and phosphorus in the body and is therefore necessary for the proper formation of strong and healthy teeth and bones. 

9. Alfalfa is rich in minerals-Calcium 
- builds and maintains bones and teeth; helps clot blood, aids in vitality and endurance; regulates heart rhythm, soothes nerves.Iron – required in manufacturing hemoglobin; helps carry oxygen in the blood.Manganese is a trace element that is thought to be involved with the body’s use of carbohydrates from food. This helps alfalfa lower blood sugar levels. Because alfalfa may have a lowering effect on blood sugar, alfalfa may increase the effectiveness of medications used for the treatment of diabetes.Potassium – necessary for normal muscle tone, nerves, heart action and enzyme reactions; digests fats.Phosphorus – needed for normal bone and tooth structure. Interrelated with action of calcium and Vitamin D. Improves nourishment of nerve tissue.Chlorine (chloride) – an essential electrolyte which cleans and purifies the body; regulates fat, sugar and starch metabolism.Sodium – regulates fluid balance throughout body; neutralizes acids, prevents clotting of blood; activates spleen, bowels and stomach functions.Silicon Magnesium – helps body to deal with constipation; steadies the nerves; has protective effect on skin and body; stimulates brain function. 

10. Alfalfa is high in protein 
- Alfalfa has 18.9% as compared to beef at 16.5%, milk at 3.3% and eggs at 13.1%. (Muscles are composed of protein and the lack of it results in fatigue and weakness.) 

11. Pregnancy and Lactation Remedies 
– as milk booster

Jom dapatkan ALFALFA COMPLEX Shaklee dengan harga  jimat promosi JANUARI 2014!

 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

11:22 PM

Alfalfa Penyelesaian kepada Masalah Keputihan Wanita

Runsing dengan keputihan? 


Keputihan atau lelehan lendir ada dalam dua cara iaitu keputihan fisiologi dan patologi. 


Keputihan fisiologi atau yang normal bersifat keputihan atau jernih, namun ada kala ia kekuningan kerana jangkitan kuman. Perlu diingat, keputihan berlaku pada tempoh seminggu sebelum haid dan berlaku setiap bulan. Namun oleh kerana ada masanya ia terlalu banyak, wanita berasa kurang selesa dan gatal di sekitar alat sulit kerana kelembapan. Apabila ujian dibuat ke atas lendir itu, tiada sebarang bakteria yang ditemui. 

Keputihan patologi pula disebabkan bakteria, kulat atau organisma lain. Ia amat mengganggu seperti masalah gatal yang serius, berbau, lelehan berwarna kekuningan selain sakit di bahagian bawah perut. Ujian ke atas keputihan itu lazimnya menunjukkan kehadiran mikro organisme atau kuman. 

Sumber: BeritaHarian

Ada di kalangan wanita yang mengalami masalah keputihan yang serius. Namun, berasa malu untuk berjupa doktor. Lagi-lagi kalau doktor lelaki. Betul tak?
Ada antara kita yang memakai pantyliner untuk mengatasi masalah keputihan. Tapi bagi saya, pemakaian pantyliner bukanlah penyelesai masalah. Ia cuma 'menutup' masalah buat sementara.

Tak kurang juga yang mengamalkan petua orang lama-lama, contohnya..


Ambil seikat dauh sirih dan bersihkan terlebih dahulu. Tumbuk sirih tersebut separuh hancur atau jika anda ingin cara yang mudah, memadailah dengan meramasnya secara kasar. Kemudian campurkan sirih yang telah ditumbuk atau diramas tadi dengan air suam di dalam bekas sederhana besar.

Setiap kali anda mencuci bahagian sulit anda, gunakan air rendaman tadi pada bilasan terakhir. Amalkan sehingga anda tidak lagi merasa gatal di bahagian tersebut. Selain mampu menghilangkan keputihan, anda juga pasti merasa selesa.

Apapun jangan risau sebab vitamin Shaklee mampu membantu anda mengatasi masalah keputihan ini. Vitamin itu tidak lain tidak bukan iaitu Alfalfa

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Boleh baca perincian tentang alfalfa


 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

11:19 PM

Vitamin Untuk Anak Sihat dan Pintar (Meal Shakes & Omega Guard Shaklee)

Waktu kanak-kanak adalah yang paling kritikal untuk kita memastikan mereka mendapat nutrisi yang diperlukan kerana saraf otak mereka sedang terbentuk.Omega Guard dapat membantu meningkatkan penghantaran isyarat-isyarat otak dan meningkatkan komunikasi antara sel kerana ia mengandungi DHA. kalau kita tengok kanak-kanak yang banyak akal tu...menunjukkan penghantaran isyarat ke otak dia sangat cepat. DHA dan gabungan-gabungan EPA yang terkandung telah terbukti memberi manfaat bagi kanak-kanak yang mempunyai masalah gangguan hiperaktif dan autisme.


Gabungkan Omega Guard dengan Mealshake untuk keperluan anak-anak sangat bernilai untuk tumbesaran mereka. Mealshake Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Manfaat utama Mealshake :-

*Nutrisi lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu
* Membekal Nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa)
* Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
* Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium


 
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 

 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

11:12 PM

Tambah Berat Badan Dengan Shaklee


Anda terlalu kurus? selalu diejek tiang lampu?hehe...saya masa sekolah menengah dulu selalu jgk kena...dah masuk alam universiti baru la dapat berat ideal...memang agak terasa bila kena macam tu. makan dah kira banyak la juga...tapi tak besar-besar..nak wat cemana. takkan nak makan 5 pinggan sekali makan kan.. Untuk kawan-kawan atau adik kakak yang mengalami masalah kurang berat badan ni..boleh la cuba set weight Gain Shaklee ni..Apa yang ada ye dalam set ni... Meal Shake, Vitalea dan Bcomplex.


1. Meal Shakes - Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein.
2. Vitalea Iron Formula - Multivitamin yang hebat sebagai supplemen seimbang dan komprehensif bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang deperlukan. Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik dan mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
3. B Complex - mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

Testimoni






Kalau nak cuba ni..saya akan bagi cara-cara untuk menaikkan berat badan iaitu jadual pemakanan nya. In Shaa Allah kalau buat dengan istiqamah. Jangan lupa hubungi saya untuk dapatkan berat ideal ye.



 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!