8:02 AM

DTX Complex Shaklee untuk kesihatan HATI (detoxification)

Salam semua...

Kalau HERB-LAX Shaklee dikenali sebagai agen detox kolon (usus besar), DTX Complex pula agen untuk detox toxin dalam hati...kenapa hati penuh dgn toxin & mesti bebas daripada toxin? Jom baca kenapa...


Mungkin jarang kita mendengar nama DTX Complex Shaklee ini di sebut-sebut, kerana, kita sering mengaitkan supplemen untuk perkara-perkara yang sering berkaitan dengan kehidupan seharian kita sahaja. DTX Complex Shaklee tergolong dalam kumpulan sebagai supplemen cadangan untuk kesihatan hati.

Antara TESTIMONI POSITIF selepas pengambilan DTX Complex:

TESTIMONI # 1 ~ HARI HARI MEMBUANG..TAK DE MASALAH PERUT BUNCIT SEBAB TAK LAWAS...




TESTIMONI # 2 ~ MASALAH MATA PUTIH JADI KUNING DAH SETTLE...KINI MATA DAH KEMBALI PUTIH...





Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya, serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. 

Tetapi, serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati. Namun, hati mampu membaiki organnya sendiri. 

Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia, menjalankan fungsi-fungsi kritikan untuk membaiki.



Fungsi hati manusia adalah seperti berikut:

1. Rembesan Hempedu
  • Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman.
  • Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule)
  • Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak, A, D, E, K dan membantu mengasimilasikan kalsium
  • Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A
2. Bertindak sebagai Detoksifikasi
  • Metabolisme protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati.
  • Hati mengawal metabolism protein
  • Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol, dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik
  • Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang.
  • Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul
3. Mengawal Paras Gula dalam Darah
  • Dengan menukarkan tiroksina – hormon tiroid, ke dalam bentu yang lebih aktif
  • Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme
  • Hati mewujudkan GTF (Faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation
  • GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul
  • Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga
  • Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin
4. Penting untuk metabolisme Lemak
  • Penting dalam sintesi asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotein, dan phospolipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga.
  • Di mana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Jadi, apa kata kita terokai apakah perbezaan DTX Complex Shaklee dengan produk detox hati dari jenama yang lain:


Sumber : Buku Nutrisi Shaklee


Perbezaan DTX Shaklee
  • Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam DTX Complex Shaklee; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati.
  • DTX Complex Shaklee mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin.
  • Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawa Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)
Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

8:57 PM

Buang TOXIN dengan HERB-LAX Shaklee

You are what u eat! Most of penyakit berpunca drp MAKAN! so tak hairan bila byk penyakit berpunca dari sistem PERKUMUHUN kolon (usus besar) yang TIDAK sempurna...yg mana tempat membiaknya bakteria2 dan toxin2 terkumpul...bila toxin terkumpul lama dlm kolon, ia boleh meresap ke dlm sistem tubuh dan tersebar melalui darah (sistem pengangkutan dlm tubuh)

Antara kesan2 nya boleh jd murung, stress, muka tak ceria, passive, kulit wajah nampak tidak sihat dan sudah tentunya pengumpulan lemak2 bahaya! 

HERB-LAX Shaklee membantu membersihkan kolon dengan sihat tanpa cirit-birit..pembersihan usus seminggu sekali melalui Herb Lax sangat membantu mendapatkan kesihatan & kecantikan wajah!! 


Customer & saya serta famili sendiri yg dah amalkan herb-lax mmg merasa keberkesanan herb-lax utk detoxification.Memang puas hati uols! 

 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

8:09 PM

CoQHealth Plus yang KAYA VITAMIN E & EKSTRAK TEH HIJAU!

Kandungan CoQHealth Plus :
  1. Co Enzim Q10 - nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada di setiap sel.
  2. Vitamin E - vitamin larut lemak, melindungi tubuh dari radikal bebas, serta juga mencegah penyakit seperti PMS, mengurangi keletihan dan memperlambat penuaan badan yang disebabkan oleh proses pengoksidaan. Bersifat antikanser, antioksida. Membantu menguatkan akar rambut.
  3. Ekstrak Teh Hjau - antikoksida, membantu mencegah kerosakan akibat radikal bebas, mengandungi vit E dan C - untuk kulit, rambut. Mengawal kadar kolesterol dlm tubuh, membantu mencegah kanser, mengurangkan risiko strok, darah tinggi dan penyakit berkaitan hati. Menambah stamina,menghilangkan keletihan. Kandungan bioflavonoid dalam teh hijau juga dapat memperkuat sistem pencernaan. Memberi manfaat ukt kesihatan gusi.

1 kapsul CoQHealth = 28 cawan brokoli



Manfaat Utama
  1. Kesihatan Jantung - Mengurangkan kekerapan "angina episode" dan menguatkan jantung 
  2. Kanser - Merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi
  3. Penyakit Gusi
  4. Kesihatan Mental - Kajian tambahan menunjukkan Pesakit Parkinson boleh mendapat manfaat tambahan daripada CoQ10
  5. Rawatan Obesiti- Mengurangkan berat badan
  6. Kesuburan - Meningkatkan jumlah sperma dan membantu kesuburan lelaki
  7. Mengurangkan simptom-simptom masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 penting untuk meningkatkan tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.
  8. Penting untuk kesihatan ginjal
  9. Membantu merawat migrain.
  10. Co-Q10 boleh meningkatkan insulin - baik untuk pesakit kencing manis
  11. Co-Q10 boleh melindungi daripada kesan-kesan sampingan dari ubat-ubatan seperti beta-blockers dan beberapa antipsikotik. Pengambilan ubat-ubatan yang kerap boleh mengganggu sintesis koenzim Q10 dalam tubuh.

Siapakah yang sesuai makan CoQHealth Plus?



Sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja yang ingin mengekalkan tahap kesihatan yang terbaik. Bagi mereka yang sudah mencapai 3 series, CoQHealth Plus adalah suplement wajib diamalkan kerana pada peringkat usia ini kandungan Co enzim Q10 mula beransur-ansur berkurangan. Pelbagai penyakit mula muncul semasa usia di 3 series jika kita tidak bijak menguruskan hal ehwal kesihatan kita.


WOW macam BAGUS je produk ni...memang BAGUS pun!! So Bagaimana nak amalkan CoQHealth Plus ni?

Jom dapatkan satu botol CoQHealth Plus untuk percubaan dan cara-cara pengambilan CoQHealth Plus akan Yaya bagi tahu...hanya untuk ANDA!

Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

6:23 AM

OMEGA GUARD SHAKLEE supplement utk BABY BIJAK!!

Kenapa sy buat statement mcm ni?? sebabnya kajian menunjukkan bahawa DHA, omega-3 asid lemak yang telah dibuktikan dapat meningkatkan PERKEMBANGAN OTAK BAYI, adalah baik untuk kanak-kanak DARI SEMUA PERINGKAT UMUR. Berikut adalah kuantiti DHA yg diperlukan kanak2 - dari David Perlmutter, MD, seorang pakar terkemuka dalam bidang dan pakar neurologi di Naples, FL:





BABY DLM PERUT (unborn babies) 

BENEFIT: DHA during pregnancy can increase a child's IQ by age 4.
HOW MUCH: Pregnant women should get 400 mg or more daily. 

BAYI BARU LAHIR - BABY 6 BULAN:

BENEFIT: Better hand-eye coordination at 2 years compared with babies who didn't get enough.
HOW MUCH: Breastfed babies get all they need from you as long as you're taking a daily supplement of 400 mg or more. If you're not nursing, look for formula containing at least 19 mg of DHA per five-ounce serving.

BAYI 6 BULAN - 2 TAHUN

BENEFIT: DHA jump starts the production of a hormone that's crucial for brain development during this time of rapid growth.
HOW MUCH: 100 mg daily or more from foods marked DHA

KANAK-KANAK 2 TAHUN - 5 TAHUN

BENEFIT: Low levels of DHA in children have been linked to an increased risk of ADHD, vision problems, and depression.
HOW MUCH: 200 mg daily or more from DHA-enriched foods 

Kepada IBU2 BAPA2 ADIK2 KAKAK2 jom dapatkan OMEGA GUARD SHAKLEE utk PERKEMBANGAN OTAK anak2 or adik2 anda daripada yaya! Saya prihatin, anda bagaimana???


 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

6:19 AM

Who Needs Omega-3 Fish Oil ermmmmmm ting ****

KEPENTINGAN OMEGA 3 FISH OIL UNTUK IBU MENGANDUNG


(1) Perkembangan sistem saraf otak bayi dan awal penglihatan bayi

(2) Pengambilan tambahan EPA dan DHA kepada diet seorang ibu hamil mempunyai kesan   positif ke atas pembangunan penglihatan dan kognitif bayi.
(3) Menghasilkan susu ibu yang penting untuk perkembangan bayi
(4) Mengurangkan risiko alergi di kalangan bayi
(5) Peningkatan pengambilan EPA dan DHA boleh mencegah kelahiran pramatang, mengurangkan risiko kemurungan ibu mengandung
(6) Mencegah kelahiran pramatang, mengurangkan risiko pre-eklampsia dan boleh meningkatkan berat kelahiran bayi

AKIBATNYA!

Ini dapat menjelaskan mengapa gangguan emosi selepas lahir mungkin menjadi lebih buruk dan mula lebih awal untuk kehamilan berikutnya.

"Mengikut keputusan kajian yang membandingkan wanita mengandung yang mengambil sehingga 1100mg DHA (serta 800mg EPA) setiap hari dengan wanita mengandung yang mengambil cuma 100mg DHA setiap hari , wanita yang mengambil DHA 1100mg melahirkan anak (kanak-kanak A) yang mempunyai tahap IQ iaitu kebolehan berfikir dan memahami yang lebih tinggi (mendapat markah IQ yang lebih tinggi) sehingga kanak-kanak itu berumur empat tahun berbanding kanak-kanak yang dilahirkan oleh ibu yang hanya mengambil 100mg (kanak-kanak B). Kanak-kanak A juga mempunyai kualiti tidur yang lebih baik, immuniti yang lebih baik serta kurang risiko alergik".

 CAN FISH OIL (OMEGA 3) MAKE OUR CHILDREN SMARTER? Lets check it out via this link:

http://www.netmums.com/family-food/healthy-eating/can-fish-oils-omega-3-make-our-children-smarter

 THE IMPORTANT THINGS OF OMEGA 3 FISH OIL FOR KIDS

(1) Help improve your child's behaviour or habits via the subconcious mind
(2) http://www.rch.org.au/kidsinfo/fact_sheets/Fish_oils_what_the_research_says/
(3) Pertumbuhan otak yang cergas di mana ia sgt penting dalam proses pembelajaran anak2.
(4) Pertumbuhan retina mata (penglihatan) yang baik
(5) Pertumbuhan saraf-saraf yang baik

KELEBIHAN LAIN DHA dan MINYAK IKAN (Omega-3 iaitu kombinasi DHA + EPA) KEPADA ORANG DEWASA:

(1) mengurangkan triglycerides (lemak).
(2) mengurangkan risiko sakit jantung dan saluran darah tersumbat.
(3) menurangkan risiko tekanan darah tinggi.
(4) mengurangkan risiko tekanan perasaan (depression) dan alzheimer.
(5) mengurangkan risiko mendapat penyakit-penyakit lain seperti kencing manis (Type II), arthritis (sakit sendi), myocardial infarction, atherosclerosis dan juga kanser. Bagaimanapun ada antara kajian yang melibatkan penyakit-penyakit ini belum memutuskan secara pasti kaitan antara DHA dan EPA dengan penyakit-penyakit tersebut.

Haaaa...tudiaaa...semua peringkat UMUR patut ambil OMEGA 3 FISH OIL nih! BANYAK MANFAATNYA!


Okeh, dah cakap semua tentang kelebihan utk ibu mengandung, kanak-kanak, orang dewasa tetapi kita terfikir tak apa akan jadi SEKIRANYA badan kita kekurangan OMEGA 3 FISH OIL?? Naaahhh...boleh refer website bawah nih! Takuuutt saya membacanya!! Banyak penyakit boleh menyerang kita sekiranya kita tidak mengamalkan OMEGA 3 FISH OLI mulai sekarangggg!!! Ngeri kann?!

KESAN-KESAN KEKURANGAN OMEGA 3 FISH OIL KEPADA ORANG DEWASA:
http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/omega3-fatty-acids

KESAN-KESAN KEKURANGAN OMEGA 3 FISH OIL KEPADA KANAK-KANAK:
"Hyperactive children were found to have lower levels of key fatty acids in their blood when compared to other children. The hyperactive kids were also more likely to report symptoms of omega-3 deficiency such as constant thirst, dry hair and skin, asthma, and ear infections".

 You may refer from this link:
http://www.alive.com/articles/view/18455/omega-3s_and_children

BERAPAKAH DOS MINYAK IKAN YANG PERLU DIAMBIL?
ISSFAL (Persatuan Antarabangsa bagi Kajian Asid Lemak dan Lipid) telah menubuhkan carta dos minimum yang berikut yang disyorkan:
• Bayi (1-18 bulan): 0-15 lbs: 32 mg / lb EPA + DHA
• Kanak-kanak (1,5-15 yrs): 15 mg / lb EPA + DHA
• Dewasa (15-115 yrs): 500 mg EPA + DHA (Dengan sekurang-kurangnya 220 mg EPA dan 220 mg DHA)
• Wanita mengandung dan menyusu: 300 mg DHA setiap hari

 MASYAALLAH!!! Rupanya PENTING SANGAT OMEGA 3 FISH OIL nih untuk kita semua!

Hah! Apa tunggu lagi? Jooommm ORDER OMEGA GUARD SHAKLEE dari saya!

Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 


    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

6:52 PM

Testimoni G6PD & Set Menyusu

Khas buat ibu2 yang mempunyai anak yang mengidap G6PD, ramai ibu2 yang risau "boleh ke saya makan Set BF Shaklee ni?" (Tahniah! Anda ibu yang peka dan concern yang ingin memberikan yg terbaik untuk anak anda, SUSU IBU!) Jawapan kepada soalan anda itu ialah "SUDAH TENTU BOLEH! Kerana Shaklee is 100% natural & 100% halal" tapi anda mungkn ingin mempertimbangkan beberapa faktor dahulu.
Set Breastfeeding yang saya syorkan sebelum ini mengandungi 4 jenis vitamin asas iaitu Vitalea, Vita C, B Complex & Alfalfa. Tetapi bagi ibu yang menyusukan anak mengidap G6PD boleh bertukar ke Set khas iaitu Eu-Four-Pack yang mengandungi Vitamin asas yang sama, just tukarkan Alfalfa kepada Ostematrix (kalsium) kerana kemungkinan besar pesakit G6PD alah terhadap alfalfa, Tetapi ada juga ibu2 yang boleh makan Alfalfa dan tidak efek pada baby, mereka hanya makan 1 biji shj sehari (aturan makan yang sebenar 3 biji sehari). Saya sharekan testimoni mereka disini.

set ni juga sesuai untuk ibu yang alah terhadap Alfalfa & Ibu yang mengidap Anemia (kurang darah)
Jom kita tengok testimoni2 POSITIF daripada pengguna Shaklee!



Untuk kesan yang lebih optimum boleh add-on ESP, antara hot product Shaklee, kerana khasiatnya yang ALL IN ONE


 Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

12:30 AM

Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee



Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama :

  • Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 
  • Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan. 
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit. 
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol. 
  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor. 
  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit 
  • Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan 
Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee 

  • Legakan sakit-sakit sendi dan belakang. 
  • Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan. 
  • Memberi kelegaan semasa period. 
  • Membantu Merawat arthitis 
  • Membantu Merawat athma 
  • Mencuci usus bagi membuang toksik 
  • Membantu membuang angin dalam badan 
  • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor 
  • Meneutralkan asid dalam badan 
  • Membantu masalah keputihan pada wanita. 
  • Membesar dan menegangkan payudara. 
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri. 
  • Memulihkan urat selepas bersalin. 
  • Milk booster 
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  • Meningkatkan stamina lelaki 
  • Membantu Melegakan masalah sembelit 
JANUARI 2014 merupakan promosi ALFALFA COMPLEX...apa lagi, mai2 dapatkan segera uols!


Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

9:55 PM

Penyakit 'KEPUTIHAN'

Di kalangan pakar perubatan, keputihan dikenali dengan istilah Leucorrhoe atau Fluor Albus. Keputihan sebenarnya adalah cairan yang keluar dari vagina. Keputihan ada dua jenis iaitu normal dan abnormal (penyakit).

Keputihan normal

Dalam keadaan normal, cairan yang keluar adalah bening, tidak berwarna, tidak berbau dan tidak gatal. Keputihan normal ini juga boleh dijadikan ukuran tingkat kesuburan si gadis. Sekiranya cairan putih bening ini sepanjang 20cm, ini menandakan yang seseorang wanita itu sangat subur. Cairan ini juga dikenali dengan nama cairan ovulasi.

Keputihan abnormal
Berupa cairan seperti susu, cairan yang likat dan liat berwarna kekuningan atau kadang-kadang seperti gumpalan keju yang boleh menimbulkan rasa gatal. Sekiranya agak parah, cairan ini boleh berwarna keabuan sehingga kehijauan dan berbau hanyir serta busuk.

Simptom KEPUTIHAN ABNORMAL

# Simptom 1 ~ Lendir bewarna putih kekuningan,pekat bergumpal,berbau dan gatal di vagina
~ Penyebabnya ialah kulat Candida sp
~ Jika dibiarkan boleh melemahkan pertahanan diri dan menggalakkan bakteria bahaya lain merebak seperti E-Coli

# Simptom 2~ Lendir berwarna kuning pekat kehijauan, berbuih dan berbau busuk.Vagina terasa sakit jika ditekan,kadang kadang disertai rasa sakit semasa buang air kecil dan ada bintil atau luka di bibir vagina serta gatal.
~ Penyebabnya ialah bakteria jenis Trichomonas vaginalis dan Enterobiasis
~ Kemungkinan penyakitnya ialah jangkitan penyakit kelamin

# Simptom 3~ Lendir pekat dan kehijauan kadang-kadang bercampur darah, berbau hamis namun tidak timbul rasa gatal pada vagina dan terdapat luka.
~ Penyebabnya adalah virus dan dikhuatiri mungkin tanda tanda awal pra kanser rahim.

Keadaan yang menyebabkan berlaku KEPUTIHAN


1) Pada masa yang subur Pada waktu subur tubuh wanita akan giat menghasilkan hormon estrogen akibatnya lendir yang dihasilkan vagina akan lebih banyak dari biasa.

2) Ketika hamil Ketika hamil hormon estrogen lebih dikeluarkan dan pada waktu itu keputihan penting untuk menjaga kelembapan sekaligus meningkatkan persediaan vagina melakukan peregangan ketika waktu untuk melahirkan.

3) Saat terangsang Lendir di vagina akan lebih banyak keluar jika wanita terangsang secara seksual.Cairan yang keluar ini berfungsi sebagai pelincir yang membantu saat melakukan hubungan seksual.

4) Berat badan yang berlebihan Apabila lemak terlalu banyak di kaki atai celah paha dan kelangkang ini akan menjadikan
kawasan tadi lembab dan ini memudahkan kulat membiak dan keputihan akan terjadi.

5) Minum/memakan antibiotik dalam dos tinggi. Dalam vagina terdapat bakteria yang bertugas menstabilkan keasidan pH vagina agar tetap dalam keadaan asid dan antibiotik yang diambil secara berlebihan akan membunuh bakteria berguna tadi dan ini akan merosakkan kestabilan pH vagina dan akan menyebabkan kulat dan bakteria berkembang baik dan menyebabkan keputihan.

Contoh vagina yang telah dijangkiti kulat.




Bagi penyakit "KEPUTIHAN", suplemen yang dicadangkan ialah Alfalfa Complex. 


Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

8:31 PM

Masalah Keputihan Hilang Semenjak Amalkan Alfalfa Shaklee


Salam semua ...

Hari ni saya nak share topik yang jarang2 saya share di blog saya ni.
Iaitu tentang penyakit keputihan.

Penyakit keputihan ni boleh menyerang sesiapa sahaja. Tak kira yang belum berkahwin atau yang sudah berkahwin.

Dan kebanyakan customer yang mendatangi saya dengan masalah keputihan ini ialah anak-anak gadis yang masih belum berkahwin. Tahniah buat adik2 semua kerana prihatin dengan masalah kesihatan anda.
-------------------------------

Kenapa vagina wanita mengeluarkan lendir yang di namakan keputihan ni ?

Yang sebenarnya proses ni ialah proses ala2 macam 'housekeeping'. Vagina dan rahim wanita menghasilkan lendir bagi membawa keluar sel2 mati dan bakteria. Dengan cara ini, kebersihan vagina dapat dikekalkan dan dapat mengelakkan jangkitan.

Kebiasaannya, lendir yang dikeluarkan oleh vagina ni adalah normal sahaja.
Tahukah anda : kuantiti, warna dan bau lendir ni berubah2 mengikut kitaran haid wanita.

Contoh, lebih banyak lendir yang terhasil pada waktu subur, menyusukan anak atau apabila teransang.
-------------------------------
Bagaimana pula dengan keputihan yang tidak normal ?
 
Berikut ialah jenis2 keputihan tidak normal dan penyebabnya. 
 

Bagaimana Alfalfa membantu masalah keputihan ?

Alfalfa mampu meregulasikan hormon dan seterusnya merawat keputihan.


Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

8:24 PM

Tambah Susu Badan dengan ESP dan Alfalfa Shaklee ( Set Penyusuan Yang Sangat Budget )


 Selamat datang pada semua yang singgah di blog saya hari ini..:-)

Rasanya semua pun tahu kalau belek2 blog saya ni memang tersangat lah banyaknya entri tentang Set Penyusuan Lengkap, Set 3M.


Memang ramai ibu2 menyusu yang mengidamkan Set 3M ni tapi tak semua orang ada budget untuk membeli Set 3M. 

Ada yang bertanya : "Kak, saya minat sangat nak cuba Shaklee ni. Tapi saya ada budget bawah RM200 sahaja. Apa yang boleh akak rekomen pada saya ?"

" Untuk budget bawah RM200, saya sering cadangkan ESP + Alfalfa "

- Alfalfa bagi menggalakkan pengeluaran susu badan.
- ESP bagi memekatkan susu badan.

Perfect combination kan !!

Berapa lama boleh tahan ESP dan Alfalfa ni ?

- Alfalfa boleh tahan dalam 1.5 bulan
- ESP boleh tahan dalam 1.5 ke 2 bulan

Not bad lah untuk kos tak sampai RM200, boleh guna sampai 1.5 ke 2 bulan kan.

Berapa harga susu formula ?
Lazimnya ibu2 yang tidak menyusukan anak dengan susu badan akan memilih susu formula yang mahal kerana ia mengandungi banyak DHA, AA dan macam2 A lagi, A++ semua ada ..untuk dapatkan kandungan DHA tanpa minum susu, sila klik ke produk OMEGA Guard Shaklee!



Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

8:15 PM

TESTIMONI 18SX ALFALFA SHAKLEE : "ALFALFA BERI KUASA GRIP YG SAMPAI SUAMI PUN TAK BOLEH TAHANN"


(TAHUKAH ANDA) 

Alfalfa mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.

Jadi, bersempena dengan INFO DI ATAS, hari ni saya bawakkan 3 TESTIMONI 18SX YANG SUNGGUH PANASSSS....



Huhhh...ada yang tak lelap tidur malam ni asik teringatkan ALFALFA SHAKLEE kang ni ... huhueee

 # Testimoni 1 - Alfalfa beri kuasa 'grip' yang sampai suami pun tak boleh tahann


# Testimoni 2 - Bile 'bersama' ... seperti pengantin baru
 

# Testimoni 3 - suami cakap ...walau dah bersalin tp masih mcm anak dara
 
Huuhueee....malas nak komen lebih-lebih. 3 TESTIMONI PANAS di atas dah memberitahu  KEHEBATAN ALFALFA SHAKLEE ni.

Selain dari fungsi 'mengetat-ngetat' , ALFALFA juga ada banyak FUNGSI LAIN. 
 

SMS / Wasap/  saya sekarang untuk mengetahui HARGA SALES ALFALFA SHAKLEE ni ...murah yang amattttt...


Ready stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.
Read More »

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!