10:29 PM

Supplement Untuk Bapa =)
Biasanya untuk merancang kehamilan, banyak memberi tumpuan kepada persediaan bakal mama. Hakikatnya dalam proses merancang kehamilan bukan bakal mama sahaja yang perlu mempersiapkan badan sihat tetapi bakal papa juga sama pentingnya.

Penghasilan sperma yang berkualiti daripada bakal papa diperlukan untuk menjayakan kehamilan. Jadi, sebaiknya jagalah kesihatan diri dan perbaiki pengambilan makanan yang sihat agar barjaya menghasilkan sperma yang berkualiti.

Selain daripada mengamalkan pemakanan sihat, pengambilan suplemen juga membantu usaha tersebut.


1) Vitamin E 
Berperanan untuk membantu pengeluaran sperma dan mencegah kerosakan sperma kerana bersifat sebagai antioksidan, serta membantu meningkatkan tugas hormon-hormon seks lelaki.

2) Vitamin C 
Diperlukan untuk meningkatkan jumlah sel-sel sperma yang dihasilkan, meningkatkan aktiviti pergerakan sperma supaya mampu bercantum dengan sel telur, memanjangkan masa hidup sperma, serta mengelakkan daripada kerosakan akibat radikal bebas.

3) Vitamin B12 
Berfungsi meningkatkan kualiti sel-sel sperma, sama ada kuantiti sel-sel sperma yang dihasilkan serta kemampuan pergerakkannya.

4) Zat besi 
Berperanan membantu proses pembentukan sel-sel sperma serta menjaga kualiti sperma yang dihasilkan agar tetap baik.

5) Zink 
Diperlukan dalam proses metabolisma oleh lebih daripada 200 enzim serta membantu menjaga fungsi organ-organ seksual lelaki. Kekurangan zat ini dapat mengakibatkan hormon testoteron menurun, testis mengalami penyusutan, sehingga pengeluaran sel-sel sperma yang sihat jadi menurun.

6) Kalsium  
Membantu meningkatkan pH tubuh, ketika proses percantuman dilakukan dan  pertemuan antara sperma dengan ovum. Zat ini membantu perkembangan sel yang terbentuk daripada hasil percantuman sperma dan ovum dengan lebih baik.

7) Selenium 
Yang bersifat antioksida membantu mencegah terjadinya proses oksidasi sel-sel sperma. Oleh itu, kualiti sel-sel sperma dapat dihasilkan dengan baik.

makanan tambahan untuk bakal bapa

Set Men's Vital Health Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki. 
Antara kebaikan set ini ialah : 
  • Memelihara kesihatan prostat 
  • Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan 
  • Memelihara jantung yang sihat 
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal 
  • Mengawal tahap kolestrol yang sihatReady stocks available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, dll.

No comments:

Post a Comment

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!