12:05 AM

Adakah Alfafa Bahaya???

Actually masa mula2 start promosi alfafa ni mulalah kecoh sana sini tentang entry yg ada katBLOG DR ZUBAIDI

Dalam tu tajuknya "BAHAYAKAH MENGGUNAKAN SUPPLEMEN ALFAFA", kalau mula2 baca tu mesti tak perasan kan yg tu tajuk tu mcm soalan bukan fakta pun tp yela skrg ramai dah jeles dgn shaklee so apalagi ramailah yg menjaja2 kata alfafa ni bahaya



POINT PERTAMA 
Ok first sekali saya nak terangkan mengenai point yg mengatakan yg alfafa ni if dari daun xde masalah tp biji benih yg tidak begitu selamat, diigatkan ye yg alfafa shaklee ni mmg diambil dr daun alfafa yg dibiarkan matang dan kemudian di keringnya tanpa ada proses pemanasan supaya nutriennya tidak hilang dan dikompres jd tablet dan alfafa shaklee ni ni mmg ditanam khas untuk shaklee dgn kawalan yg ketat tanpa penggunaan bahan kimia

POINT KEDUA
Apa2 supplemen pun jika diambil berlebihan akan mendatangkan mudarat pada badan kita so plz ikut nasihat distributor2 anda di mana anda beli, tanya dia mcm mana cara yg betul nk ambil alfafa, jika beli dari saya of course saya akan bg cara makan yg betul
Kebanyakan yg ambil alfafa ni utk detox pun biasanya ambil dlm 3-4 bj je sehari dan yg menyusu badan pun mgkn lebih sikit tp dlm tempoh penyusuan shj bila dah behenti biasanya meraka akan stop terus atau menten dgn kuantiti yg kecil so mmg takde isu berlebihan dan berpanjangan 


POINT KETIGA
Mengenai kadar estrogen yg ada dalam alfafa, actually level estrogen ni mmg ada dlm kebanyakan buah2 dan sayuran tp kita takdela nak label yg benda tu bersifat estrogen terus sama mcm alfafa walaupun mmg ada bersifat estrogen tp takdela terus kita label pil alfafa ni pil estrogen

POINT KEEMPAT
Taknak cerita banyak, saya mmg ada tulis post mengenai golongan2 yg tidak disarankan mengambil supplemen alfafa ni 


Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 
    PM fb/SMS/Call/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

PERHATIAN
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi di laman blog saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnosis atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. 

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan yg berkaitan serta cuba dapatkan nasihat daripada pakar sebelum mencuba.

No comments:

Post a Comment

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!