9:57 PM

Atasi Kulit Berminyak Dengan Shaklee


Dah lama rasa tak cerita tentang GLA Complex tetibe harini rasa nak cerita.... ok permulaannyaa.... :) 





 Bukan apa tau mgkn kekadang saya jarang promot tp sentiasa ada permintaan sbb GLA ni terkenal sbg salah satu supplemen utk Kesuburan Wanita 



Tp mgkn ramai yg tak tahu yg GLA ni salah satu vitamin yg penting utk kecantikan kulit

GLA COMPLEX ni kalau ramai yg tak tahu fungsinya sama mcm EPO utk stabilkan hormon tp yg speselnya GLA ni ada added VITAMIN E lg

ok sebut pasal VITAMIN E selalu saya takkan suggest pada mereka yg ada jerawat campur berminyak, if jerawat, jeragat, parut dan kering mmg suggest sgt but no for oily skin sbb salah satu fungsi vitamin e ni utk lembapkan kulit so option utk mereka yg ada masalah mcm ni boleh alternate pada GLA COMPLEX

Punca2 terjadinya kulit berminyak


1.Faktor keturunan 

sangat berpengaruh terhadap fizikal dan sifat anak. Jadi jika salah satu orang tua anda wajahnya berminyak  penyebab muka anda berminyak adalah dari gen keluarga.

2. Hormon

Ketidakseimbangan hormon di dalam tubuh kita menyebabkan wajah menjadi berminyak. Hal ini terutama terjadi ketika seseorang semasa dtg bulan ataupun setelah melahirkan anak.


3. Pola Hidup

Pola hidup yang tidak sihat tentu secara tidak lansgung menganggu sistem fizikal dan dalaman tubuh anda, salah satunya menjadikan wajah tidak sihat.

4. Pola Makan

Makanan yang berlemak tinggi, mengandung minyak dan santan secara berlebihan dapat meningkatkan kadar minyak di dalam tubuh anda.

5. Kosmetik

Kesalahan memilih kosmetik yang sesuai dengan kondisi kulit muka akan mengakibatkan kerosakan wajah anda. Jika kulit berminyak dan sensitif plz dapatkan produk yg betul2 sesuai bg merawat masalah ini.



SUMBER: PENYEBAB KULIT BERMINYAK

Boleh tgk point no 2 tu yg mengatakan antara punca kulit berminyak adalah disebabkan hormon, hormon yg tak stabil ni sebenarnya bukan setakat dtg bulan tu, mgkn yes dtg bulan tetap pada masanya tp ada hormon lain yg mgkn kacau bilau dan seterusnya menyebabkan kulit jd berjerawat dan berminyak, biasanya masalah mcm ni terjadi pada yg remaja dan juga yg lepas bersalin


Yang bersalin ni lg2 yg menyusu badan mmg akan jd kacau bilau even period dah stabil sbb masa ni hormon prolaktin pun dah tinggi dan bertindak bls dgn hormon estrogen dan progesteron


So yes saya mmg galakkan sangat uolss utk try GLA COMPLEX ni, nak lg superb boleh tambah dgn


VITAMIN C SHAKLEE






Vitamin C bersifat antioksidan yang penting untuk mencegah kerosakan sel yang disebabkan oleh radikal bebas. Vitamin C juga membantu melindungi kulit dari faktor-faktor eksternal seperti cahaya matahari dan pencemaran udara, menambah keanjalan kulit dan memperlambat pigmentasi kulit serta dpt mengurangkan keradangan kulit contohnya jerawat dan eczema

ESP SHAKLEE



ESP ni adalah protein yg mana penting utk kesihatan sel, sel2 dalam badan kita perlu diperbaharui selalu supaya lebih sihat, dgn adanya protein yg cukup sel2 dalam badan dpt diperbaharui dan lebih sihat, sel2 yg sihat pula lebih berupaya utk menyerap vitamin lain dgn lebih baik. Dengan mengamalkan ESP ni hasilnya kulit tu lebih sihat, cantik dan susah utk tumbuh jerawat dan parut pun lebih cepat pudar

 Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

No comments:

Post a Comment

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!