1:19 AM

Set Bersalin Untuk Czer

Saya kenal shaklee and jatuh cinta dgn shaklee bermula dgn set berpantang n bila cita2 di fb mesti ramai yg akan pm dan tanya sesuai tak set berpantang ni ambil utk CZER

JAWAPANNYA TENTU BOLEH

Untuk pengetahuan semua set berpantang shaklee ni hanyala supplemen dan bukan jamu yg panas yg tak sesuai utk baby jd boleh diambil sejurus selepas bersalin hah tupun kalau nurse kat spital tu bgla sbb kekadang diorg dah vitamin siap2 lg tu soh amek kan so kalau rasa taknak overdose lg better jgn amek, leh pilih nk amek mana satu nak spital bg dulu ke or yg uolsss dah beli dr shaklee punya

Bercakap pasal set bersalin ni pula khas2 untuk ibu2 muda dan yg baru bersalin anak pertama, sometimes kita tak tahu yg kita ni boleh bersalin normal atau czer semua tu rezeki sbb biasanya doc akan czer bila jalan di bawah mengambil masa yg terlalu lama nak buka dan baby akan stress n heart rate jd slow so masa nila doc akan buat emergency czer, jadi mgkn ade certain mommies yg dah beli siap2 semua set bersalin terutama yg ada jamu2 tu takut nak mkn kan sbb bila panas takut efek pada luka tu nnt, takut jd lambat sembuh

Utk set bersalin shaklee mmg takkan ada masalah tu malah set bersalin shaklee ni mmg sgt2 baik utk mempercepatkan luka untuk sembuh, menaikkan hemoglobin darah dan memberi extra tenaga pada ibu2 selepas bersalin



1) Vitalea Iron Formula (a.k.a. multivitamin)
Vitalea ni lengkap dengan pelbagai jenis vitamin dan nutrien yang diperlukan oleh ibu yang berpantang, sebabnya masa berpantang banyak makanan yang perlu dielakkan makan jd dgn supplemen lohong2 yg kosong tu boleh diisi dgn supplemen. Iron pula penting untuk tubuh sebab kita kehilangan banyak darah semasa bersalin.
2) B Complex
B Complex penting untuk menstabilkan hormon kita selepas bersalin, penting untuk mengelakkan kemurungan (meroyan) dan juga sebagai penenang (anti-stress). Sapa kata masa pantang tak stress? Hahahahaha...banyak benda yang boleh buat jadi stress tau. Apatah lagi first time mommies yang kebanyakannya terkial-kial menguruskan diri sendiri dan baby, ditambah pulak banyak benda yang tak tau nak buat n sometimes boleh jd stress kan jadinya
3) Vitamin C
Vitamin C penting untuk memperbaiki sel tisu yang rosak akibat bersalin, mempercepatkan penyembuhan luka dan membantu pembentukan kolagen.Ia juga baik utk imuniti ibu2 supaya tidak senang demam atau selsema
4) Zinc Complex
Zinc Complex ni bagus untuk mempercepatkan proses baik luka terutama luka dalaman (rahim) sebab Zinc ni kire alternatif kepada mereka yang tak makan pati ikan haruan.Selain itu turut mengurangkan masalah rambut gugu, part rambut gugur ni mmg ramai betul yg puas hat. Infact saya masa mengandung rambut gugur tp bila start shaklee tak sampai seminggu n mak bidan dtg rumah die kate puji2 lg kate rambut saya nmpk shining n tak gugur

5) Ostematrix

Mgkn ibu2 yg czer ni tak rasa ngeri sgt nak poo poo kan berbanding dgn ibu2 yg bersalin normal tp sakit tetap sakit sbb walau mcm manapun biasanya ibu bersalin mmg hadapi sembelit sbb masa ni kita menyusu baby dan penghasilan susu pun jd byk n bila kita kurang air dan serat mmg boleh jd sembelit. Selain tun boleh melegakan sakit pinggang n kebas2 kaki n tgn biasala kan baru lps bersalin semua pun lenguh2

6) Energizing Soy Protein
Menggalakkan dan melancarkan penghasilan susu ibu dan memberi tenaga kepada ibu agar kekal cergas. ESP juga mengandungi protein yg tinggi yg dapat juga membantu proses penyembuhan luka
dgn cara
- membina sel-sel baru
- menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
- menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru


JOM KITA TGK PENGALAMAN MOMMIES YG DAH AMBIL SET BERPANTANG SHAKLEE NI UNTUK CZER





Ready stocks ALWAYS available! 
    Hubungi Yaya | SID 1072506 

    PM/Whatsapp/WeChat | 017 360 4001

    COD area: Kuala Lumpur, Gombak, Taman Melewati, Wangsa Maju, Keramat, Ampang, Putrajaya,Cyberjaya, Cheras, Sri Rampai, Kg.Bharu, Sri Rampai, Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Kuala Lumpur dan lain-lain.

No comments:

Post a Comment

Ready stock ALWAYS available!!

Ready stock ALWAYS available!!